Experts (1)

Una persona, a la qual considero un amic, em passa el text següent, publicat al The Economist:


AIXÒ DIU el periòdic londinenc sobre el 2021:

Resum de 20 punts d'una anàlisi de més de 50 experts, del que ve per al 2021.

1-Els humans desitgem tornar a socialitzar, però el treball a distància bàsicament es quedarà igual. El model mixt de treball és irreal, simplement continuarem treballant en línia des de les nostres cases cada vegada més adaptades i amb reunions en llocs divertits i diferents cada mes per a socialitzar i connectar. Es crearan múltiples espais per a grans juntes digitals amb totes les solucions resoltes. Ningú vol viure en el trànsit ni en aquesta voràgine d'informació i treball una altra vegada. 

2-Les oficines tanquen en un percentatge altíssim i aquest model endarrerit és reprès per tecnologies disruptives. Cada dia tindrem més assistents digitals per a treballar en forma eficient. Aquests grans corporatius seran recordats per sempre com els enormes mamuts de 1980-2020 en extinció. La gent no sempre va treballar així i no treballarà per sempre en aquest mateix esquema. 


3-Els hotels de treball desapareixen en un 50% almenys. Mai tornaran els viatges, congressos o reunions de treball com eren, si és que es poden fer en línia. El turisme de treball desapareix pràcticament. Les crides es converteixen en videotrucades. Les juntes internacionals en juntes en línia. Els grans congressos en sistemes tecnològics. Nous llançaments de productes en forma digital i tecnologies noves. Congressos secundats per A.I. per a rebre experiències personals. 

4-Les cases es tornen més tecnològiques i adaptades al treball diari. Moltes empreses es dedicaran a solucionar les necessitats de treballar des de casa. La casa canvia d'ubicació. Avui es pot viure fora d'una gran ciutat, treballar igual i generar mateix valor. La ubicació física passa a un segon terme per a les empreses, però a un primer terme per als treballadors. 

5-La productivitat ja no depèn d'un cap que et revisi, ara és per mitjà de plataformes que t'ajuden a mesurar resultats, KPI’s i temps eficients. La manera de contractar personal es replanteja. Contractar al millor del món avui és més fàcil, econòmic i eficient. No hi haurà diferència entre contractar personal local i estranger. Avui tots som globals.

6-Tot el repetitiu es torna virtual i en esquema de subscripció. Des d'esglésies, art, gimnasos, cinemes, entreteniments. A vegades anirem a coses físiques però els números no donaran per a mantenir les infraestructures físiques que es tenien abans. Menys llocs podran mantenir alguns models oberts.

7-Les empreses que no inverteixin almenys un 10% en noves tecnologies desapareixeran. L'empresa tradicional va arribar a la seva fi el 2020. Ja només queda esperar a la seva mort definitiva. Amb recursos limitats les empreses requereixen més certitud i millors inversions. Una empresa tecnològica, nova i fresca avui, pot desbancar a una que porta fent el mateix en els últims 50 anys. Així com el model de “dark kitchen” ha crescut molts serveis copiaran el model. 

8-El turisme per entreteniment torna totalment enfortit en el segon semestre del 2021, sempre acompanyat amb molta tecnologia en la seva operació, des de la compra, l'operació i les experiències a rebre. La gent aprecia més que mai visitar el natural però amb solucions altament tecnològiques. Llocs més remots, experiències més autèntiques secundades amb assistència digital 24/7. La interacció és la base de l'entreteniment del futur. Ser part, experimentar una cosa autèntica i descobrir informació en forma dinàmica. 

9-El maneig de dades personals es torna més delicat i les grans plataformes canviaran. La gent torna a pagar coses per subscripció pel sentit de transparència que involucra. Prefereixen pagar que regalar les seves dades. Les grans marques avui valen per la seva credibilitat. Tot es pot copiar o replicar menys el prestigi. El valor de l'empresa avui depèn de molts factors i no neda més de la seva venda anual. 

10-La força laboral es redueix dramàticament i se li donen moltes operacions simples a la A.I. Per al 2024 l'A.I. ja conduirà operacions complicades en milions de llocs. Però l'adopció general inicia en el 2021. S'aproxima una temporada d'acomiadaments globals molt gran. La desocupació es dóna per raons multi factorials i no solament per la crisi econòmica. 

11-L'educació mai tornarà igual. Es torna presencial però tecnològicament adaptativa. Cada qui el que necessita. Estudiar Offline i in-line serà el normal. Les escoles i universitats es transformen en un esquema híbrid per sempre. Es torna a l'esquema de contractar gent molt preparada per a omplir llocs importants, però s'accepten candidats sense títol universitari, per a llocs menys importants, que tinguin l'experiència necessària. 

12-El sistema mèdic s'adaptarà al digital amb tecnologia a distància per sempre. Una cita mèdica en teleconferència serà el normal. La gent seguirà amb proves de Covid ràpides per tot el 2021 per a sentir-se segurs. La vacuna s'accelera molt però trobarà grans reptes en el camí. Els grans hospitals replantegen la seva operació per les crisis econòmiques que han sofert pel Covid 19. La gent s'emmalalteix menys de virus, bacteris i malalties per mal maneig d'aliments gràcies a una neteja recurrent de l'individu comú. 

13-L'economia personal es contreu, s'utilitzen noves maneres de generar transaccions comercials i la gent estalvia més. Un percentatge alt de la despesa familiar es destina a activitats que abans no es pagaven i viceversa. La compra d'articles com a roba elegant se substitueix per peces casuals. Segueix la transformació radical d'hàbits en 2021. L'electrònica continua sent el producte més benvolgut i adquirit per un any més. 

14-El comerç continua creixent però en línia, entren jugadors com Facebook, Tik-Tok i YouTube a competir amb Amazon. Tanca un percentatge pròxim al 50% de botigues físiques globals. Les botigues sobreviuen gràcies a ser experiències i show-rooms, però el comerç real per a finals del 2024 serà major en línia que presencial en moltes rúbriques. Els grans centres comercials quedaran atrapats en el temps. Molt pocs sobreviuran a llarg termini.

15-El canvi climàtic serà un tema molt parlat i secundat. Grans indústries seguiran en la transformació i s'utilitzarà l'A.I. per a comprendre-ho i operar-ho millor. L'adopció de bicicletes com a transport principal continuaran creixent gràcies a la transformació de les ciutats. Passarem del tema Covid al Canvi Climàtic com a tema principal en forma natural. Una oportunitat d'unió global per a ajudar a transformar i resoldre els grans temes. 

16-Nous models d'informació i notícies per subscripció amb més transparència ajudaran a donar continguts sense tant “Fake news” La credibilitat i transparència serà la pedra angular de totes les empreses. La gent està cansada de tanta informació i prefereix sistemes cuidats per experts per a interactuar. La immediatesa continuarà sent molt valorada. 

17- La salut mental es torna un tema recurrent i grans plataformes ajuden la gent a suportar les situacions d'agressivitat, solitud i angoixa que han viscut en estar aïllades. Un dels grans costos del 2020 és la complicació per a treballar novament en equip. Molt a treballar, molt a replantejar. Les crisis de lideratge en les empreses cada dia seran més comuns. 

18-Les grans problemàtiques com l'educació, la salut, l'energia, la seguretat, la política, la destrucció de la classe mitjana, prenen els reflectors i es desenvolupen solucions per part de les empreses tecnològiques. S'inverteixen grans capitals en fer el bé, mentre que es resolen els problemes globals. Emprenedoria social en la seva màxima expressió amb resultats econòmics molt substanciosos. 

19-Tot es va al natural i saludable. Menjar, experiències i manera d'interactuar. 100% natural és això d'avui. Produir els propis aliments, meditar i exercitar-se, passen a ser part de dia a dia. La permacultura i els sistemes de producció personals eficients creixen exponencialment. Cadascú vol poder satisfer les seves necessitats comestibles sanes personals. Consumir local però real. Ser més sa és el “nou luxe”. Els productes sumptuosos perden valor i justificació. El reciclatge torna amb molt més força al cap d'un any de desaprofitaments incontrolables, ara amb grans tecnologies que inicien i resolen realment els problemes generats en el passat. 

20-El món està veient enguany com un nou inici. Un renaixement. La gent es replantejarà les seves metes personals, de treball, de salut, de diners i espirituals. Vénen grans oportunitats per a satisfer tots aquests requeriments i canvis de pensament. Un nou inici amb valors més reals. Molts comportaments es transformen i mai tornaran. Acumular, consumir i viure pel material passa al costat negatiu de la conversa. 

La innovació, la tecnologia, el natural i el pensament lateral són la base de la nova realitat. Continuar fent el mateix sense replantejar-se en el 2021 és anar directe al barranc. Tots són a temps de trobar nous camins. Les directrius estan definides. Simplement cal trobar les noves rutes personals o empresarials.


Font: L'Economista. 

Comentaris