Dubtava... però a la fi m'he decidit

Una altre versió de l’estafa immobiliària amb protagonisme actiu dels bancs espanyols


Comença a ser sabut per la gran majoria allò que ja vàrem denunciar fa cinc anys a l’entorn de les actuacions irregulars de la banca amb els immobles que d’una manera o altra, vergonyants totes, acaben entrant als seus actius per valors irrisoris i que els provocaran grans plusvàlues quan amb els diners de tots ja hagin sanejat els seus comptes.

Actuacions irregulars (que no il·legals, està clar!) com ara no fer el canvi registral de titular de l’immoble rebut, sigui per cessió, per execució o per compra-venda, de forma que els impostos locals es segueixen generant a nom de la «víctima» i també es segueix generant deute de l’administració de l’immoble a nom del cedent-venedor, tot i que la titularitat ja no és d’ell, sinó del banc en qüestió, o de la seva filial.

D’aquestes pràctiques no se n’escapa tampoc un banc català com és el Banc Sabadell ni la seva filial Solvia, o sigui que si a la Catalunya independent aquesta ha de ser la tònica de treball de la banca, estem arreglats: ni serà el país capdavanter que volem, ni tindrà el mínim de sensibilitat social que és de desitjar.

En qualsevol cas, a l’Espanya de Rajoy i companyia, la banca és la que té la paella pel mànec en tot i per a tot. Potser no té diners, potser els ha de manllevar, però no cal amoïnar-se: si és el cas les lleis i qui les ha d’aplicar, els jutges i les administracions, ja l’afavoriran gairebé tant com els àrbitres al Real Madrid del Florentino.

Un exemple directe, amb nom i cognoms: El juliol del 2016 quatre cases propietat de (o gestionades per) Solvia, filial del Banc de Sabadell, envien al pati de casa meva aigües fecals, després de ser habitades de cop i volta sense que tinguin cèdula d’habitabilitat perquè no estan acabades.

(Es pot veure un vídeo casolà aquí:

 Aigües fecals dels veïns pel pati de casa )


Denunciat el fet a Solvia el mateix juliol de l’any passat (expedient número 1119886), a data d’avui, 26 de febrer del 2017, encara no s’ha solventat el tema: d’un costat, l’Ajuntament de Terrassa practica l’abandonament de funcions i responsabilitats i, com que diu que és un tema privat (aigües fecals a l’aire lliure per un pati d’una casa i posterior abocament a la vorera, un tema privat???) no pren cap solució. I Solvia no «té oficines», amb lo qual és materialment impossible parlar amb alguna persona que tingui responsabilitat en aquesta companyia. Traslladat el problema a la societat que diu ser propietari de Solvia, és a dir el Banc Sabadell, la resposta és que ells no tenen res a veure... excepte, com hem tingut ocasió de constatar, per negociar i tancar en nom de Solvia operacions immobiliàries diverses.

Tot l'afer, que recorda alguns indrets de l’Àfrica, l’Àsia o de Sud-amèrica que ens hem fet un tip de veure en documentals, està passat al primer món, a la Catalunya del segle XXI, avui.

Després de 8 mesos de peregrinacions diverses, la única sortida que ens donen les policies i l’inspector de l’Ajuntament que han visitat la casa és que posem una demanda judicial.

De moment, l’oficina del Síndic de Greuges té la documentació que avala la descripció resumida que aquí exposo, però no ha dit, ni fet, ni preguntat ni piu. Tocarà, doncs, piular-ho per part nostra, i si rebem l’ajut d’aquells que no us agradaria que passés la claveguera pel pati de casa vostra a cel obert, potser farem prou soroll com perquè algú prengui la solució definitiva, que és tant senzilla con connectar les recollides d’aigües fecals de les quatre cases veïnes a la claveguera municipal, impulsant-les amb una bomba perquè la recollida queda per sota del nivell de l’esmentada claveguera.

Això sí: al Banc de Sabadell -com als altres bancs- no us retardeu ni un sol dia en pagar qualsevol rebut, que inexorablement us cauran interessos i amenaces.

En el nostre cas no portem un dia, portem vuit mesos sense que algú respongui.

Potser que, si hi ha algun advocat que tingui el què s’ha de tenir per ajudar-nos, comencem a preparar una demanda judicial pels 8 mesos de retard (de moment) en pagar la connexió.

Si algú s’anima a ajudar, us agrairem un contacte al mail: joanmigsegle@gmail.com



Comentaris