Política amb minúscula (2)


Avui el PSC ha dit allò que tothom sabia: que votaria els pressupostos generals de l'Estat espanyol al costat del PSOE i contra l'interès de Catalunya

Senyors del PSC,
Senyors de la premsa,
Senyors polítics altres,

En data d'avui (bé d'ahir, perquè ja ha passat la mitjanit), a qui volien fer-li creure que els primers dirien una altra cosa, que els segons ho vestirien d'una altra manera i als tercers que respondrien diferent?

Està tot tant i tant amanit des de fa tant de temps que l'oli se'ls hi ha fet ranci!

El dia, però, ens ha regalat algunes perles:

1.- Senyor (se li suposa) Iceta: "Ai, dolentot PSOE, mira que si no et portes bé aquesta vegada, els Reis es portaran malament!... i el PSC et farà pam-pam al culet..." Aquí les riallades d'en Zapatero i cia. són de tal volum que no ens deixen sentir ni la nostra pròpia indignació. 
2.- Senyor  Pellicer, per exemple (en Bassas, no, que ja se l'han carregat):
(S'ha de llegir amb veu ferma i rictus seriós) "El PSC votarà sí als pressupostos perquè són bons per a Catalunya, però ai del PSOE si no compleix la data de final d'any per aprovar el finançament...Estan disposats, fins i tot, a enviar-los-hi el Molt Honorable José Montilla"
3.- En Pelegrí, des d'Unió: "La culpa és d'ERC"... Però és que no saben dir res més, aquests senyors, o és que realment els hi fa por que els hi prenguin el lloc en les relacions amb CDC? No ho sé, però tot plegat és de tan poca volada...
4.- Senyor Ridao:"L'actitud del PSC és decebedora..." Si us plau, qui els va dur al poder, a Catalunya? I qui els hi ha rigut fins ara les gràcies, a Madrid? Em sap greu per en Ridao, per a mi un dels més grans valors que tenim els catalans.
5.- "Señora" (se li suposa) Sánchez Camacho: "Per fi s'ha vist clar que el PSC és un partit sucursalista..." Però aquesta senyora s'ha mirat mai al mirall??

Resum de tot plegat: cinisme, mentides, mediocritat, pudor de resclosit, tot conegut, actituds que només serveixen per viure amb l'esquena dreta a qui les defensa. I això en una època de crisi econòmica que la majoria no entenem i contra la que no tenim armes per lluitar, fa mal.

Després els polítics es lamenten que els posem a tots al mateix sac: No és això un sol sac on hi són tots?

Quins babaus aquells que vam creure en la política democràtica!

Comentaris